Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Μ. Ανδρουλάκης : "5 ερωτήσεις" ή "ξύσε τ' αυγό και κούρευτο"

Πως εξηγεί τα φαινόμενα ό πολιτικός Μίμης ;
"οι ελίτ της Ελλάδας σε σημαντικό βαθμό αλλά και οι "Πλατείες" της, συγχρονίζονται και καταλαμβάνονται από μια ανυπόμονη, απελπισμένη, ερεβώδη "ηδονή" να επισπεύσουν και να "ζήσουν" την τελική πράξη του δράματος. Η αυτοκτονία μας με την οποία απειλούσαμε διαπραγματευτικά τους εταίρους μας αρχίζει να ενδοστρέφεται εναντίον του εαυτού μας."

Εγώ ούτε πολιτικός είμαι ούτε από ψυχολογία κατέχω ούτε πολλά πολλά από πολιτικές επιστήμες σκαμπάζω αλλά με το φτωχό μου το μυαλό σκέφτομαι και συμπεραίνω :
  • Αν το πάρει κανείς στην κυριολεξία, όντως πολλοί σε αυτή την χώρα θέλουν τελευταία να αυτοκτονήσουν αλλά αυτοί ούτε από τις "Πλατείες" περνάνε (δυστυχώς) ούτε ηδονή αισθάνονται - απλά το κάνουν να γλιτώσουν από τα χειρότερα - και είχαμε πολλούς τέτοιους τον τελευταίο χρόνο.
  • Τώρα μεταφορικά, κανείς δεν θέλει την οικονομική αυτοκτονία, ούτε η ελίτ ούτε το πόπολο. Απλά με τις πολιτικές τους οδήγησαν μεγάλα τμήματα του πληθυσμού στο να μην έχουν τίποτε να χάσουν από μια πιθανή χρεοκοπία και έτσι σχηματίστηκε η κρίσιμη μάζα της κοινωνίας που για αυτήν είναι πια αδιάφορο αν χρεοκοπήσει η χώρα, αυτοί είναι ήδη χρεοκοπημένοι και δεν έχουν τίποτε άλλο να χάσουν. Υπάρχουν βέβαια και αρκετοί που το πήγαν λίγο παρακάτω και επιθυμούν, όχι άδικα, μια χρεωκοπία στην λογική του "αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων".
Τι προτείνει ο διανοητής Μίμης ;
Με λίγα λόγια μας λέει: "το μεσοπρόθεσμο είναι μια μα..κία αλλά να το ψηφίσουμε γιατί έτσι & αλλιώς δεν θα το εφαρμόσουμε, άσε να τρενάρομαι την κατάσταση 1-2 μήνες και βλέπουμε."
Καλή η συλλογιστική αλλά παρουσιάζει σημαντικές ατέλειες :
  • Με την ίδια μεθοδολογία και το σύστημα "κουτουρού" φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.
  • Ο χρόνος δουλεύει σε βάρος μας, όσο κλωτσάμε το τενεκεδάκι λίγο παρακάτω, μετακυλίουμε ομολογιακό χρέος με ρήτρα "ελληνικού δικαίου" σε εμπράγματο που διέπεται από το αγγλικό δίκαιο αν ο Μίμης δεν ξέρει τι σημαίνει αυτό είναι επικίνδυνος, αν το ξέρει - που το ξέρει - είναι και αυτός ένας κακής ποιότητος πολιτικάντης.
  • Είναι σίγουρος ότι δεν θα το εκτελέσουμε; Εγώ πάλι πιστεύω ότι η τρόικα θα μας κάνει να το εκτελέσουμε και θα πούμε και ένα τραγούδι.
  • Ενώ ο Μίμης είναι σφόδρα αντίθετος με την εκποίηση περιουσίας κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν μας λέει τίποτε πως θα πάρουμε πίσω ότι θα έχουμε σκοτώσει μέχρι να δοθεί η πολιτική λύση που περιμένει ούτε ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο για αυτά.
  • Ενώ προτείνει κάτι που θα μας πάει 1-2 μήνες παρακάτω άντε βία μέχρι την επόμενη δόση μας λέει να "αγοράσουμε χρόνο" και αφηγείται μια λύση σε κάτι χρόνια μακριά. Καλά δεν κατάλαβε ότι αυτοί αγοράζουν χρόνο εμείς πουλάμε και τον πουλάμε τσάμπα; αλλά αν δεν το καταλαβαίνει του το είπε η ίδια η Μέρκελ μόλις χθες "Αγοράζουμε χρόνο" είπε καθαρά. Δεν γίνεται όλοι να αγοράζουν χρόνο και εμείς και αυτοί, κάποιος πρέπει να πουλάει.
Τέσπα, όλοι καταλαβαίνουν γιατί τα λέει αυτά ο Μίμης, θέλει να δώσει στον εαυτό του και στους άλλους βουλευτές μια αιτιολογική βάση, ότι νάνε τέλος πάντων, για να ψηφίσουν το έκτρωμα του μεσοπρόθεσμου, άλλωστε φαίνεται ξεκάθαρα γιατί και ο Ε.Βενιζέλος τα ίδια περίπου λέει στους υποψήφιους 'αντάρτες' και τα ίδια μισόλογα σφυρίζουν προς την κοινωνία όλα τα κυβερνητικά παπαγαλάκια από τηλεοράσεως. Ο Μίμης μάλλον θα έχει τους λόγους του, οι υπόλοιποι βουλευτές θα τσιμπήσουν; Θα το μάθουμε σύντομα στην ψηφοφορία, αλλά φοβάμαι πως ναι θα το ψηφίσουν. Ίσως βρεθούν κάποιοι λίγοι με ούμπαλα στό Πασόκ που θα αντεπεξέλθουν σε όλη την πίεση που δέχονται αλλά έχει πάγκο η ομάδα με Έλσα, Κυριάκο, Ντόρα, Καρατσεμπέρη και άλλους. Υπάρχει βέβαια ένα μικρό διαδικαστικό πρόβλημα της ψηφοφορίας και θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πως θα το ξεπεράσουν αν προκύψει. Δηλαδή αν ξεκινήσει η ψηφοφορία ομαλά, ψηφίσει η Ντόρα 'παρούσα' και στη συνέχεια προκύψει ότι δεν βγαίνουν 151 κουκιά πως θα το στρίψει κάποιος Ντορικός π.χ. ο Μαρκογιανάκης να ψηφίσει 'Ναι';. Ίδωμεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: