Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Παντελής Οικονόμου - Μας Περνά για ηλίθιους


Βγήκε πριν από λίγο στο Αλτερ και ισχυρίσθηκε ότι για το ξεπούλημα το 10% του ΟΤΕ για 400.000 ευρώ στην Deutsche Telekom, φταίνε οι προηγούμενοι που ψήφισαν τον νόμο. Ακόμα και ο Κώνστας είπε ότι αν το πούλαγε αρχές του έτους θα έπαιρνε 600.000 ευρώ και προσθέτω εγώ αν το πούλαγε αρχές 2010 θα έπιανε πάνω από 1.200.000 Ευρώ.
Τέλος, κανένας - ούτε αυτός ο νόμος της ΝΔ - τον υποχρέωνε να πουλήσει αν η τιμή δεν ήταν συμφέρουσα. Ο συγκεκριμένος νόμος απλά περιλαμβάνει μια ρήτρα για «Δικαίωμα Πώλησης» (option) του κράτους να πουλήσει όποτε θέλει (μέχρι τέλους του 2011) ένα ποσοστό μέχρι 10% σε συγκεκριμένη τιμή (Μέσο Όρο της χρηματιστηριακής τιμής των τελευταίων 20 ημερών +15%).
Το συγκεκριμένο δικαίωμα εξασφάλιζε το κράτος όχι τον αγοραστή, αν ήθελε το δημόσιο δεν το εξασκούσε καθόλου η το εξασκούσε σε κάποια περισσότερο κατάλληλη στιγμή. Αυτά δεν τα ξέρει ο κυρ Παντελής η μας ταΐζει κουτόχορτο ? Αν δεν τα ξέρει είναι επικίνδυνος αν τα ξέρει - που τα ξέρει - είναι ένας κακής ποιότητος λαοπλάνος. Τώρα γιατί οι υπόλοιποι συνομιλητές του στο πάνελ δεν του απάντησαν κατάλληλα, τι να πω εγώ αυτό το πολιτικό προσωπικό έχουμε (για την ώρα) Αλλά ας το πάμε λίγο παρακάτω, τι έχει να μας πει ο κυρ Παντελής για :
  • Την επερώτηση του "Eλληνοποιήστε τη διοίκηση του ΟΤΕ τώρα ! 12-7-2010" (άσε μήν κάνετε κλικ η σελίδα φορτώνει & φορτώνει & και ξανά μανά φορτώνει ... άμα είναι το μυαλό του σαν τις σελίδες του κατάλαβα ...)
  • Την αντίδραση του @pasok στην πρώτη ιδιωτικοποίηση (@loukakatseli : θα τον πάρουμε πίσω) 
  • Το αγέρωχο του Ανδρέα Παπανδρέου - "ΟΤΕ μιά (1) μετοχή και αυτή κρατική".

Δεν υπάρχουν σχόλια: