Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω.

Αποκρατικοποιήσεις.
Πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων (ευφημισμός του ξεπουλήματος) ανήγγειλε η ΑΜ (Αυτού Μεγαλειότης) Παπακωνσταντίνου ο Τρισμέγιστος (Εξ LSE επίσης ορμώμενος 'οπως και οι προκάτοχοι: Αλογοσκούφης, Χριστοδουλάκηs κλπ.)
Άλλα ... ας μην ασχοληθούμε προς το παρόν με αυτό καθ' αυτό το γεγονός ούτε με τα πρόσωπα και την κοινή τους προέλευση.
Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι ότι, ούτε κατά διάνοια μπορούν να μπουν στον κατάλογο των αποκρατικοποιήσεων ενότητες όπως η ΕΡΤ,  Αθηναϊκό πρακτορείο Ειδήσεων, Αθήνα 984 και άλλα κρατικοδίαιτα μέσα ενημέρωσης. Θέματα όπως αυτά απλά δεν μπαίνουν στο τραπέζι.
Οι  ζημιές της ΕΡΤ αν αφαιρέσουμε το υποχρεωτικό χαράτσι μέσω ΔΕΗ υπερβαίνουν αυτές του ΟΣΕ - Τρενοσέ κλπ.  Όμως κανένας εγκέφαλος στην κυβέρνηση η στα ΜΜΕ δέν σκέφτηκε την αποκρατικοποίηση -  διάλυση η κλείσιμο  κανενός από τους παραπάνω αναφερόμενους οργανισμούς. Προφανώς για αυτούς το κοινωνικό έργο της ΕΡΤ (κυβερνητική προπαγάνδα) είναι απείρως ωφελιμότερο από το έργο  του ΟΣΕ (οικονομική μεταφορά αγαθών και ανθρώπων)  η της ΕΥΔΑΠ. Η μήπως γνωρίζουν ότι οργανισμοί όπως η ΕΡΤ κατά το κοινώς λεγόμενο "δεν πιάνουν μία στην αγορά" ? η μπορεί  ίσως  κάτι χειρότερο να συμβαίνει ?
Ακόμα  ... "απορίας άξιον" στην όλη προσπάθεια εξοικονόμησης δεν ακούσθηκε τίποτε για περιορισμό της επιδότησης των κομμάτων από τον κρατικό κορβανά, μήτε πέρασε από το μυαλό κανενός: Προέδρου Δημοκρατίας (?), Υπουργού, Δημοσιογράφου η σκέψη συρρίκνωσης του στολίσκου VIP αεροσκαφών που δεν συνάδει με την κατάσταση στην οποία έχουν καταντήσει την χώρα.
Όσο συμβαίνουν όλα τα παραπάνω και άλλα πολλά γνωστά σε όλους δεν υπάρχει καμία, μα καμία περίπτωση να ορθοποδήσει η χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: