Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Στην υγεία των κορόιδων

Τον φάγαμε στην μάπα επί ΝΔ θα πρέπει να τον ανεχθούμε και επί ΠΑΣΟΚ, υπερκομματικός ο τύπος τι να κάνουμε ! Καλά είναι ηλίθιοι ? θα πληρώσουν (με τα λεφτά μας από το χαράτσι της ΔΕΗ 1.837.000€ πλέον ΦΠΑ!!! για 36 επεισόδια (sic) δηλαδή κάπου 51027,77 Ευρώπουλα) για κάθε κακής ποιότητος εκπομπή - που δεν βλέπετε ? Δεν γνωρίζω πολλά από εκπομπές και τέτοια αλλά ξέρω ότι με 2000 € (το πολύ) κάνεις τρικούβερτο γλέντι για 10 -15 νοματέους στα βλάχικα στη Βάρη - καλύτερης ποιότητας διασκέδαση από αυτή που μας πασάρει ο Σπύρος, άντε και δύο τρεις χιλιάρες για την ορχήστρα μας κάνουν 5Κ€ -αν και μου φαίνεται ότι στο τζάμπα πάνε ορχήστρες κλπ στα "επεισόδια του Σπύρου", βάλε και 2000€ για τις κάμερες (λιγότερα παίρνουν σε κάτι βαφτίσεις, γιορτές και γάμους της Υψηλής κοινωνίας όταν συνεργεία τρικάμερα turbo πάνε Εκάλη μεριά) έχουμε σύνολο 7000€, μέχρι τα 51000€ τόσα .... μας μένουν κάνα 44000 .... Ευρώπουλα. Απορία → λέτε να πηγαίνουν όλα τα υπόλοιπα στην τσέπη του Σπύρου ? προσωπικά δεν το πιστεύω.
Αλλά ας αφήσουμε το οικονομικό στην άκρη. Νομίζουν οι κυβερνώντες ότι όλα αυτά συνάδουν με τη κατάσταση που οδήγησαν την χώρα ? Σε εποχή ΔΝΤ και Μνημονίου οι πεινασμένοι θα κάθονται να βλέπουν τον Σπύρο και την παρέα του να τρώνε να πίνουν να και να χορεύουν "Στην υγειά τους" ? Δεν γνωρίζω από επικοινωνιακά κόλπα αλλά κάτι μου λέει ότι η παραπάνω συνταγή είναι επικοινωνιακό Βατερλό για τους κυβερνώντες, άσε την κακογουστιά και το καρακιτσαριό του όλου θεάματος

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Αρες μάρες κουκουνάρες.

Διαβάζω σήμερα στο "Πρώτο Θέμα" (που να μην έσωνα)  : "Είδε το σκάφος του να παθαίνει βλάβη, το λίαρ τζετ του να τρακάρει με λεωφορείο και στο τέλος βρέθηκε να χρωστά και στο Ελληνικό Δημόσιο. "Ακόμη κι αν ο σεΐχης είχε αποφασίσει να πληρώσει το πρόστιμο, η ζημιά που προκλήθηκε στο ιδιωτικό του αεροσκάφος και οι συνθήκες αυτού του απίστευτου ατυχήματος τον έχουν ήδη χρεώσει με ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό. Το περιστατικό έγινε πριν από λίγες ημέρες στο αεροδρόμιο της Ρόδου, όταν λεωφορείο εξυπηρέτησης επιβατών έπεσε στο Airbus 330 του σεΐχη του Κατάρ, ο οποίος βρέθηκε στη χώρα μας με την οικογένειά του για διακοπές με την υπερπολυτελή θαλαμηγό τους. Το τρακάρισμα του λεωφορείου με το πρωθυπουργικό learjet επιβεβαίωσε με δηλώσεις στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και ο αερολιμενάρχης του αεροδρομίου ...... "
Αφήνω το μία "λίαρ τζετ" ελληνικά μετά "learjet" Αγγλικά.
Προσπερνώ και την ουσία του δημοσιεύματος - "κόντεψαν να κόψουν πρόστιμο στο Σείχη" - γιατί να μην του κόψουν αφού υπάρχει τέτοιος νόμος ? η αν ο νόμος είναι λάθος ας τον αλλάξουν.
Πως ένα Airbus 330 μεταμορφώνεται σε learjet και τούμπαλιν μόνο μάγοι και οι αεροναυπηγοί-συντάκτες της εν λόγω εφημερίδας μπορούν να μας εξηγήσουν.
Για να καταλαβαινόμαστε το Airbus 330 ζυγίζει πάνω από 200 τόνους ενώ το learjet γύρο στους 6. - Τεσπα διαλέχτε .... ή αν δεν ξέρετε ρωτήστε - διαβάστε η ρίξτε ζάρια.
Αλλά τι να κάνουμε αυτοί οι δημοσιογράφοι - όλα τα σφάζουν όλα τα μαχαιρώνουν.
Από αυτό και από κάτι άλλα καταλαβαίνουμε τι μας σερβίρουν όλοι οι αμόρφωτοι των ΜΜΕ.

Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε το Σύνταγμα

«Παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε το Σύνταγμα»  απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απευθυνόμενος στον δημοσιογράφο που του είπε ότι οι εργαζόμενοι προσμένουν από εκείνον και του απευθύνουν έκκληση να μην υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα. Μάλιστα ! Διαταγή προέδρου και τα σκυλιά δεμένα - στρώθηκα και εγώ αμέσως στην μελέτη του Συντάγματος. Το έκανα φύλλο και φτερό αλλά ατύχησα, πουθενά σε κανένα άρθρο, εδάφιο η υποπαράγραφο δεν βρήκα να αναφέρεται κάτι που να απαγορεύει στον Πρόεδρο να παραιτηθεί αν δεν συμφωνεί με κάποιο Προεδρικό διάταγμα η νόμο. Επίσης, ο Πρόεδρος συνέστησε στον κύριο Λοβέρδο  "να πείσετε την κοινωνία ότι οι θυσίες θα έχουν ως αποτέλεσμα καλύτερες μέρες", τώρα πως ακριβώς μπορεί να μας πείσει ο υπουργός ? αφού όπως δήλωσε στους Οικονόμου - Λυριτζή  «η πολιτική που εφαρμόζει (ο ίδιος) δεν πιστεύει ότι θα βοηθήσει τη χώρα! αλλά οι της Τρόικας του απάντησαν ότι αυτοί άλλα πιστεύουν». Τρελαθήκαμε εντελώς ? Πώς θα μας πείσει αφού δεν το πιστεύει ο ίδιος - μυστήριο μέγα!. Μάλλον ο Πρόεδρος έπρεπε να ζητήσει από την τρόικα να πείσει τον κύριο Λοβέρδο  αλλά πάλι μπέρδεμα γιατί από ότι γνωρίζω η τρόικα δεν συνδιαλέγεται με τον Πρόεδρο. Παρεμπιπτόντως, ούτε παραίτηση υπουργού απαγορεύει το Σύνταγμα.

Το ψευτοδίλημμα ΔΝΤ ή μισθοί και συντάξεις.

Δημοσιογράφοι, αναλυτές και κυβερνώντες μας βομβαρδίζουν εδώ και καιρό με το μεγάλο ψευτοδίλημμα "δεν υπήρχε άλλη επιλογή (πάλι μονόδρομος) παρά προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης η εναλλακτικά δεν θα είχαμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις", ώστε να εξυπακούεται αυτόματα η απάντηση : καλύτερα πετσοκομμένος μισθός-σύνταξη από καθόλου σύνταξη.
Με την συστηματική προπαγάνδα οι παραπάνω και τα εξαπτέρυγα τους το έχουν περάσει στον κόσμο όλο εκτός ελαχίστων
Δεν χρειάζεται να είναι κανείς οικονομολόγος ούτε καν μαθηματικός για να το ανατρέψει, απλά μαθηματικά επιπέδου δημοτικού αρκούν.

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Κύκλοι

Βγήκε σήμερα ο μέγας ρήτορας κος Καστανίδης σε ένα κανάλι να μας πείσει ότι όλα πήγαιναν καλά, το κόμμα του προεκλογικά τα είχε υπολογίσει όλα σωστά "λεφτά υπάρχουν ... ", σχέδιο υπήρχε αλλά ... τους πρόλαβαν κάτι κύκλοι που παραμόνευαν. Κάθε πέντε λέξεις και "κύκλος" και μετά να σου πάλι οι "κύκλοι" και κόντρα κύκλοι και για όλα φταίνε οι "κύκλοι" και ο κύκλος (μέ την κιμωλία ?) που δεν είναι δυνατόν να τετραγωνιστεί. Και επειδή στους κύκλους προφανώς δέν εντάσσει την προηγούμενη κυβέρνηση - βγαίνει και αυτή λάδι και έτσι μένουμε με τους κύκλους στο χέρι. Ατράνταχτο αυτό το επιχείρημα με τους κύκλους, αλλά εμένα το άλλο με τα τετράγωνα μου φαίνεται καλλίτερο.

Μονόδρομος

Όλο και πιο συχνά ακούω τους κυβερνήτες μας να χρησιμοποιούν το ατράνταχτο (μη) επιχείρημα "Μονόδρομος".
Μονόδρομος η προσφυγή στην τρόικα, μονόδρομος οι περικοπές μισθών - συντάξεων, μονόδρομος η απασφάλιση του ασφαλιστικού μονόδρομος μονόδρομος μονόδρομος.
Καμία αντίρρηση, ελλείψει άλλων επιχειρημάτων δεκτό και το "όλα μονόδρομος". Αν και η πείρα δείχνει ότι αυτοί οι μονόδρομοι συνήθως οδηγούν ντουγρού στον γκρεμό. Ακόμα και οι ίδιοι τις χαρακτήριζαν  καταστροφικές επιλογές πριν λίγους μήνες, αλλά τι να κάνουμε τώρα άλλαξαν όνομα λέγονται μονόδρομος.
Όμως, μένω με μια απορία που μιας και όσο και αν ρωτάω εδώ και καιρό δεν βρέθηκε κανένας να μου την λύσει την θέτω και εδώ μήπως και βρεθεί απάντηση.
Αφού έτσι και αλλιώς δεν χρειάζεται να σκοτίζεται η κούτρα κανενός, απλά τραβάει κανείς κατά εκεί που δείχνει το βέλος του μονόδρομου και ότι βγει, τι μας χρειάζονται όλοι αυτοί για να αποφασίζουν ? αφού έτσι και αλλιώς στον μονόδρομο - καρόδρομο θα μας τραβήξουν στο τέλος.

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Google και fimotro

Λογοκρισία της Google διακρίνει το fimotro "ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ BP"
Τώρα τι να πρωτογράψουμε ?

  • Για τα άθλια Ελληνικά του συντάκτη που όπως το γράφει στον τίτλο φαίνεται σαν η Google να λογοκρίνει την BP, ενώ προφανώς εννοεί το αντίθετο ?
  • Για την ασχετοσύνη του ? Το θέμα δεν αφορά τα αποτελέσματα του "search" αλλά τα "sponsored links" που εμφανίζονται σε μια σελίδα αναζήτησης σαν διαφημίσεις και ο καθένας μπορεί να αγοράσει.
  • Την τεμπελιά του ? Μια και αντιγράφει μια πηγή χωρίς να μπει στον κόπο να το εξετάσει χρησιμοποιώντας το ψαχτήρι όπως το ονομάζει.
    Για αυτούς τους λόγους ίσως πρέπει η Google να αρχίσει να λογοκρίνει κάτι άσχετους που γράφουν - αντιγράφουν ότι τους κατέβει στο κεφάλι στο blogpost ?. :-)

    Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

    Η Τουρκία έχει μπλοκάρει το google.

    Η Τουρκία έχει μπλοκάρει σχεδόν όλες της υπηρεσίες της Google.
    Με εισαγκελικές εντολές είχε μπλοκάρει το YouTube σε επίπεδο DNS από το 2008 αλά συχνά οι Τούρκοι ήταν σε θέση να ξεπερνάνε αυτή την απαγόρευση με τη χρήση εναλλακτικών DNS servers.
    Από χθες όμως έχουν μπλοκάρει ένα ολόκληρο ip μπλόκ που χρησιμοποιεί η Google για διάφορες υπηρεσίες της. Έτσι έχουν μπλοκάρει υπηρεσίες όπως blogspot, App Engine, Google docs, Google books κλπ. .
    Αυτό είναι δύσκολο να ξεπεραστεί παρα μόνο με την χρήση ενδιάμεσων (proxy) servers - πράγμα δύσκολο για το ευρύ κοινό.
    Συνολικά η Τουρκία μπλοκάρει γύρο στις 6000 ιστότοπους (κατάλογος εδώ ) και συναγωνίζεται την Κίνα σε επίπεδο λογοκρισίας στο Ιντερνετ.
    Ας ευχόμαστε οι φίλοι τους δικοί μας πολιτικοί εδώ να μη προσπαθήσουν να τους μοιάσουν σε αυτό.Publish Post

    Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

    Αναλφάβητοι

    Χτύπησαν πάλι οι αναλφάβητοι αεροδρόμιο Σίπολ του Άμστερνταμ.
    Δεν υπάρχει τέτοιο αεροδρόμιο στον κόσμο όλο. Το Διεθνές αεροδρόμιο του Άμστερνταμ ονομάζετε "Schiphol" και αν πρέπει να το αποδώσουμε στα Ελληνικά θα πρέπει να το αναφέρουμε ώς "Σχιφολ" η κατά μια άλλη εκδοχή "Σιπχολ"
    (http://www.google.com/transliterate/Greek)
    Προφανώς έννοιες όπως transliteration και romanization είναι άγνωστες στους συντάκτες (ο Θεός να τους κάνει) του τροκτικού.

    Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

    Ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω.

    Αποκρατικοποιήσεις.
    Πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων (ευφημισμός του ξεπουλήματος) ανήγγειλε η ΑΜ (Αυτού Μεγαλειότης) Παπακωνσταντίνου ο Τρισμέγιστος (Εξ LSE επίσης ορμώμενος 'οπως και οι προκάτοχοι: Αλογοσκούφης, Χριστοδουλάκηs κλπ.)
    Άλλα ... ας μην ασχοληθούμε προς το παρόν με αυτό καθ' αυτό το γεγονός ούτε με τα πρόσωπα και την κοινή τους προέλευση.
    Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι ότι, ούτε κατά διάνοια μπορούν να μπουν στον κατάλογο των αποκρατικοποιήσεων ενότητες όπως η ΕΡΤ,  Αθηναϊκό πρακτορείο Ειδήσεων, Αθήνα 984 και άλλα κρατικοδίαιτα μέσα ενημέρωσης. Θέματα όπως αυτά απλά δεν μπαίνουν στο τραπέζι.
    Οι  ζημιές της ΕΡΤ αν αφαιρέσουμε το υποχρεωτικό χαράτσι μέσω ΔΕΗ υπερβαίνουν αυτές του ΟΣΕ - Τρενοσέ κλπ.  Όμως κανένας εγκέφαλος στην κυβέρνηση η στα ΜΜΕ δέν σκέφτηκε την αποκρατικοποίηση -  διάλυση η κλείσιμο  κανενός από τους παραπάνω αναφερόμενους οργανισμούς. Προφανώς για αυτούς το κοινωνικό έργο της ΕΡΤ (κυβερνητική προπαγάνδα) είναι απείρως ωφελιμότερο από το έργο  του ΟΣΕ (οικονομική μεταφορά αγαθών και ανθρώπων)  η της ΕΥΔΑΠ. Η μήπως γνωρίζουν ότι οργανισμοί όπως η ΕΡΤ κατά το κοινώς λεγόμενο "δεν πιάνουν μία στην αγορά" ? η μπορεί  ίσως  κάτι χειρότερο να συμβαίνει ?
    Ακόμα  ... "απορίας άξιον" στην όλη προσπάθεια εξοικονόμησης δεν ακούσθηκε τίποτε για περιορισμό της επιδότησης των κομμάτων από τον κρατικό κορβανά, μήτε πέρασε από το μυαλό κανενός: Προέδρου Δημοκρατίας (?), Υπουργού, Δημοσιογράφου η σκέψη συρρίκνωσης του στολίσκου VIP αεροσκαφών που δεν συνάδει με την κατάσταση στην οποία έχουν καταντήσει την χώρα.
    Όσο συμβαίνουν όλα τα παραπάνω και άλλα πολλά γνωστά σε όλους δεν υπάρχει καμία, μα καμία περίπτωση να ορθοποδήσει η χώρα.

    Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

    Τι Λωζάνη τι Κοζάνη

    Ωπα ! το fimotro έμπλεξε Βαλυνάκη με Βαλυράκη και μάλιστα με κεφαλαία και έβγαλε ότι συμπεράσματα ήθελε. Πάντως ο κος Βαλυράκης παραμένει ο πρόεδρος της εν λόγω επιτροπής, ενώ ο κος Βαλυνάκης ασχολείται με ταξίδια και άλλα πράγματα από ότι ξέρουμε.
    http://fimotro.blogspot.com/2010/06/blog-post_497.html

    Το Τροκτικό Ανακάλυψε και αποκαλύπτει !

    Το Τροκτικό ανακάλυψε την εταιρία που αναφέρετε στο email ως εντολή μίζας. !
    Ουτε ενα search της προκοπής δεν ξέρουν να κάνουν, θέλουν όμως να το παίζουν και γκουρού του διαδυκτίου. Βρήκαν μια ασχετη εταιρία και πανυγιρίζουν την μάυρη τύφλα τους. Ουτε που σκέφτηκαν οτι μια εταιρία web design σαν αυτή που ανακάλυψαν δεν θα μπορούσε παρά να έχει δικό της email domain και δεν θα χρησιμοποιούσε ποτέ email απο την America on Line (AOL). Τέλος πάντων για να τους βοηθήσουμε λέμε οτι η εταιρία είναι η http://joanpeters.net/